malzeme :
4 olgun armut,
2 çorba kaşığı pudra şekeri,
1 kâse tatlı yoğurt,
1 bardak su,
2 çorba kaşığı toz şekeri.

Yapımı :

Armutların kabuklarını soyun. Uzunlamasına beş.altı dilime bölün. Çekirdeklerini ve sert olan çekirdek yataklarını ayıklayın. Şekeri ve suyu bir kaba koyun. Şeker eriyince armutları içine atın ve kabı hafif ısılı bir ateşe oturtun. Sonra bunları büyükçe bir kâseye boşaltın. Armutlar soğuyunca pudra şekerini serpin ve yoğurdu üzerlerine gezdirerek döktükten sonra servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 558
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 14:08
saoll eline sağlık
Sindy Tarih: 18.01.2008 13:38
cok guzel hafif bir tarif, emegine saglik SU-PERISI