Sebzeli Kuzu Külbastı

Son güncelleme: 26.03.2008 03:18
  • malzeme:

    500 gr kuzu külbastı
    3 kabak
    2 havuç
    3 domates
    4 taze soğan
    2 çorba kaşığı domates salçası
    1 su bardağı süt
    Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber
    5 çorba kaşığı sıvıyağ
    1-2 dal fesleğen
    Tuz

    tarifi

    İki kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp etleri kızartın. Kabak ve havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Domates ve soğanları soyup doğrayın.
    Kalan yağı tencerede kızdırıp kabak ve havucu sote-leyin. Domates, taze soğan ve domates salçasını ekleyip karıştırarak kavurun. Sütü ilave edip tuz ve kırmızıbiberle tatlandırın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
    Tencereyi ocaktan alıp etleri ilave edin ve üzeri kapalı olarak 5 dakika bekletin. Fesleğen yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
#18.01.2008 13:03 0 0 0
  • paylaşımın için saol.
#21.01.2008 14:55 0 0 0
  • tam aradigimi buldum, paylasim icin cok tessekürler
#03.02.2008 04:02 0 0 0
  • paylasim icin cok tesseküler
#26.03.2008 03:18 0 0 0