malzeme:

500 gr kuzu külbastı
3 kabak
2 havuç
3 domates
4 taze soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1-2 dal fesleğen
Tuz

tarifi

İki kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp etleri kızartın. Kabak ve havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Domates ve soğanları soyup doğrayın.
Kalan yağı tencerede kızdırıp kabak ve havucu sote-leyin. Domates, taze soğan ve domates salçasını ekleyip karıştırarak kavurun. Sütü ilave edip tuz ve kırmızıbiberle tatlandırın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp etleri ilave edin ve üzeri kapalı olarak 5 dakika bekletin. Fesleğen yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 619
favori
like
share
higi Tarih: 26.03.2008 04:18
paylasim icin cok tesseküler
higi Tarih: 03.02.2008 05:02
tam aradigimi buldum, paylasim icin cok tessekürler
SU-PERISI Tarih: 21.01.2008 15:55
paylaşımın için saol.