Kullanılacak malzeme:

1 250 gr ayva,
1,5 kg tozşeker,
5 bardak su,
2 çorba kaşığı limon suyu (veya 6 gr limontuzu).

Yapılışı:

Ayvalar kabukları soyulduktan sonra, kalın delikli rendeyle (çekirdek yataklarına dokunmayacak şekilde) rendelenir. Rendelenmiş ayvalar suya atılır, 5 dakika kadar haşlanır. Ayvalar haşlandıktan sonra tozşeker katılır ve karıştırılarak eritilir. Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Reçel kıvamını alınca, 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş 6 gr limontuzu katılır. Limonun her tarafa eşit dağılması için hafifçe karıştırılıp bir taşım kaynatılır ve ateşten indirilir. Reçel iyice soğuyunca, kavanozlara boşaltılır, serin ve kuru bir yerde saklanır.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1329
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:49
TEŞEKKÜRLER
SU-PERISI Tarih: 18.01.2008 17:25
rendelenmiş ayva receli çok güzel olur.emegine saglık sindy.
Grace Tarih: 18.01.2008 14:18
Teşekkürler Sindy