MALZEMELER

1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet orta boy tavuk
2 yemek kaşığı (konserve) ananas suyu
2 yemek kaşığı sarı üzüm
4 yemek kaşığı ayçiçek yağ
2 yemek kaşığı rom
2 adet domates
1 adet portakal
kırmızı biber
tuz
1 yemek kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ:

Tavuğu iri parçalara bölün, limon suyu, ananas suyu ve biraz tuz içerisinde 60 dakika kadar bekletin. Biraz yağ kızdırın ve tavuk parçalarını hafifçe kızartın. Üzüm, rom,doğranmış domatesler, tuz ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı tutarak, 15-20 dakika kadar hafif ateş üzerinde pişirin. Tavuk pişerken diğer tarafta küp küp doğradığınız ananas parçalarını galeta ununa batırıp tereyağında kızartın.
Büyük bir tabağa safranlı pilav koyup, yayın. Üzerine pişmiş tavuk parçalarını dizip, sosu dökün. Ananas ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 481
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 19:25
teşekkürler paylaşım için
COCO Tarih: 26.06.2008 23:46
Sag ol.
SU-PERISI Tarih: 21.01.2008 15:27
eline saglık AsYa
Sindy Tarih: 21.01.2008 11:07
tarif icin tesekkurler AsYa