malzemeler:
5 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 paket 80 grlık bitter çikolata
500ml krema
3/4 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
3 yaprak jelatin
1 su bardağına yakın soğuk su

üzerine:
krem şanti

yapılışı:
çikolatayı rendeleyin. jelatinleri yumuşaması için soğuk suda bekletin. yumurta sarılarını tozşekerle birlikte bir kapta çırpın. süt, vanilya ve rendelenmiş çikolatayı bir tencereye koyup, kaynama noktasına gelene kadar bekletip ocaktan alın. şekerli yumurtalara sıcak çikolayatı, sütü yavaşça karıştırarak ekleyin. karışımı tekrar ateşe koyup karıştırmaya devam edin. koyulaşınca ateşten alın. yumuşayan jelatinleri sıcak karışıma ekleyip eriyene kadar karıştırın. karışımı ince bir süzgeçten geçirin. karıştırarak soğutun. kalıpları badem yağı ile yağlayın. kremayı çırparak kabartın ve soğuyan bavaruaza ekleyip karıştırın. karışımı kalıplara paylaştırın. buzdolabında 1-2 saat bekletip kalıpları servis tabaklarına ters çevirip çıkartın. krem şanti ile süsleyip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 443
favori
like
share
gürkan Tarih: 13.02.2008 09:28
teşekkürler ASYA ellerine saglık
wampirella Tarih: 08.02.2008 23:27
Sindy Tarih: 20.01.2008 16:43
ellerine saglik AsYa
SU-PERISI Tarih: 20.01.2008 00:38
tarifin için saol AsYa.eline saglık