Malzemeler

Yarım paket tereyağı
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı kahve
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet oda sıcaklığında yumurta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
yaklaşık 1 kase toz antep fıstığı

Yapılışı;
Geniş bir kapta sut kahve ve pudra şekerini iyice karıştırın. Kahve eriyecek. Bu karışıma yağ ve yumurta sarılarım ekleyerek iyice birbirine yedirin. Diğer taraftan kabartma tozu ve un ekleyin. Yalnız un fazla gelebilir yavaş yavaş eklemenizde fayda var. Kulak memesi kıvamında olacak dense de bizim hamurumuz hafif dağılan bir hamur oldu. Eğer hamurunuzu toparlaya-mazsanız bir kaç kaşık daha süt ekleyebilirsiniz. Elde ettiğiniz hamuru 20 dk dinlendirin. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopararak yuvarlayın. Dilediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirip çıkarın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 324
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 23:25
olsa da yesek yaw
SU-PERISI Tarih: 21.01.2008 13:39
ellerine saglik AsYa
Sindy Tarih: 20.01.2008 16:39
icinde kahve olan pasta ve kurabiyeleri cok severim, ellerine saglik AsYa