Malzemeler:

1 kilogram balık (hamsi, kefal, lüfer),
7 diş sarımsak,
2 diş karanfil,
10 adet karabiber tanesi,
4 adet defneyaprağı,
4 adet limon yaprağı,
3 adet sulu limon,
1 yemek kaşığı tuz ve su.

Hazırlanışı:

Balıklar temizlenip filetoları çıkarılır. Tuzlanan balıklar bir gün bekletilir. Bekletilen balıklar bol su ile iyice yıkanır. Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir. Üzerine birkaç adet tane karabiber serpiştirilir. Bir diş karanfil koyup, üzerine fileto balıklar yerleştirilip, aralarına defne ve limon yaprakları, çentilmiş sarımsaklar konur. Balıkların yerleştirilmesi bitince, bir litre suya bir çorba kaşığı tuz konarak eritilir. Suyun içine 3 adet limon sıkılır. Hazırlanan bu su balıkların üzerine dökülüp, bir ağırlıkla bastırılır. 3 gün bekletilerek servise sunulur.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 1427
favori
like
share
Nerqish Tarih: 13.05.2009 08:16
[COLOR="SlateGray"]konular birlestirildi
black_king Tarih: 18.03.2009 21:47
Çok ilginç ... Tadı nasıl olur merak ettim xD
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:31
Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık
refik Tarih: 24.11.2008 17:40
Tarif için teşekkürler su-perısı
bloom7676 Tarih: 13.11.2008 13:50
Denedim güzeldi
izmir_güzeli Tarih: 27.04.2008 19:31
tşk sağol
COCO Tarih: 23.04.2008 23:19
Vallahi bu tursuyu marab duymasin bayilir hele icinde hamsi de var ise.Tesekkürler su perisi.:72: