malzemeler.

1 kg börülce
3 adet havuç
1 adet iri kuru soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı tuz
yapılışı.

Börülce ayıklanır, yıkanır, tencereye aktarılır. Üzerine su konur, yarım kıvam haşlanır. Diğer tencerede ince kıyılmış soğan, zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine yarım parmak şeklinde doğranmış havuç eklenir. Havuç yumuşayınca suyuyla birlikte börülce katılır. Tuz ve şeker serpilir. Orta-kısık ateşte, kapaklı olarak 25-30 dakşka pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 420
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:41
SAOLL TSKKK
Sindy Tarih: 22.01.2008 11:53
tarif icin tesekkurler SU-PERISI