Malzemeler:

Yarım paket tereyağı
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
12 adet kuru kayısı
2 su bardağı süt
yapılışı.
Un ve tereyağı orta ateşte un kahverengine yakın renk alana kadar kavrulur. (20-25 dakika) Üzerine küp şeklinde doğranmış kayısı eklenir birkaç dakika daha kavrulur. Ocak kapatılır. Bu arada şeker ve süt iyice karıştırılır. Kavrulmuş unun üzerine karıştırarak eklenir. Ateş kısık konumda tekrar açılır. Un suyunu çekene dek demlendirerek pişirilir. Ilıyınca ıslatılmış kaşıkla alınır, servis tabağına konur

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 634
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 00:17
saol ablacım ellerine sağlık
vbroot Tarih: 31.01.2008 19:02
teşşekürler.
Nerqish Tarih: 30.01.2008 09:26
[QUOTE=SU-PERISI;2362082]akşam çok bekledim gelmeyince oturup bir güzel yedim.

[COLOR="SlateGray"]bende kapinizda dondum artik baska zaman:72:

Bende suyla olani seviyorum sutle sanki kokuyor gibi yada ben sutu sevmedigimden oyledir
SU-PERISI Tarih: 29.01.2008 13:02
[QUOTE=Grace;2362093]sumu sütmü orasını anlamadım Su perisi:20:

sütle daha güzel olur ama süt yoksa su ilede yapılır.
refik Tarih: 29.01.2008 12:53
teşekkürler ellerine sağlık
casper Tarih: 26.01.2008 22:37
ellerine sağlık superisi
Grace Tarih: 25.01.2008 17:54
sumu sütmü orasını anlamadım Su perisi:20:
SU-PERISI Tarih: 25.01.2008 17:47
[QUOTE=Nerqish;2356226][COLOR="SlateGray"]aksama sendeyim canim emeklerine saglik
akşam çok bekledim gelmeyince oturup bir güzel yedim.
sennur Tarih: 25.01.2008 16:53
ayyy yemede yanında yat derler ya bu helva öyle bir helvaya benziyor ellerine sağlık superisi