Elmalı Sufle

Son güncelleme: 08.02.2008 00:21
  • malzemeler

    4 adet yumurta
    2-3 adet elma
    2 su bardağı süt
    1 paket vanilya
    1 çay bardağı un
    Az tuz
    1,5 çay bardağı şeker
    1 çorba kaşığı tereyağı

    tarifi

    Un, süt ve vanilya kıvam alana dek pişirilir. Yumurtaların akları sarılarından ayrılır. Akları az tuzla bembeyaz olana dek köpürtülür. Sarıları şekerle karıştırılır. Ilımış sütlü karışım, yumurta sarısı ve yumurya beyazı birleştirilir. Isıya dayanıklı kaseler tereyağıyla yağlanır, üzerine şeker serpilir. Hazırlanan harç kasenin yarısından biraz fazla doldurulur. Üzerlerine ince doğranmış elma dilimleri yerleştirilir. Kaseler tepsiye dizilir. Tepsiye biraz su konur. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında sufleler kabarıp, kızarana kadar, hiç fırının kapağını açmadan pişirilir. Sıcak ya da ılık olarak servise sunulur.
#20.01.2008 15:29 0 0 0
  • emegine saglık sindy.
#21.01.2008 12:09 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler Sindy
#21.01.2008 12:22 0 0 0
  • ellerine sağlık sindy abla
#08.02.2008 00:21 0 0 0