MALZEME:

Hamur:

3 yumurta,
150 gr. şeker,
100 gr. nişasta,
2 yemek kaşığı kakao.

Meyveli pelte:

250 gr. vişne,
100 gr. frenk üzümü,
4 yemek kaşığı nişasta,
250 gr. vişne suyu,
2 yemek kaşığı şeker.

Krema:

200 gr. badem ezmesi,
1 yumurta akı,
garnitür için yaprak şeklinde çikolata.

tarif

1. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Hamur için yumurta sarılarını şeker ve 3 yemek kaşığı su ile beyaz renge dönene kadar çırpın. Yumurta aklarını köpürtün. Yumurta köpüğünü sarılı kremanın üstüne dökün, nişastayı ve kakaoyu üzerine süzün ve yavaş yavaş yedi-rin. Hamuru, 26 cm çapında bir kalıba dökün ve yakl. 20 dakika pişirin. Pastayı soğumaya bırakın.
2. Pelte için vişnelerin çekirdeklerini çıkartın, frenküzümlerini saplarından ayırın. Nişastayı bir miktar vişne suyu ile karıştırın. Kalan vişne suyunu kaynatın, nişastayı ve şekeri dökün, bir taşım kaynamaya bırakın. Tencereyi ateşten alın, meyveleri karıştırın. Pelteyi ılınmaya bırakın.
3. Badem ezmesini yumurta akı ve kiraz rakısı ile bulamaç haline getirin.
4. Pastaya badem ezmeli bulamaçtan sürün, üzerine pelteyi koyun. Pastanın kenarını çikolata ile süsleyin. Pastayı servise kadar buzdolabında saklayın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 576
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 23:25
adı cok guzel gorunuyor saol
SU-PERISI Tarih: 21.01.2008 13:41
güzel tarifin için teşekkürler sindy.