Alt Üst Böreği Lavaştan

Son güncelleme: 20.01.2008 15:50
  • malzemeler

    4-5 adet lavaş
    2 yumurta
    1 çay bardağı yağ
    1 çay bardağı süt
    Peynirli iç malzemesi;
    1/4 kalıp beyaz peynir
    1 yumurta
    4-5 dal maydanoz

    tarif

    Rendelenmiş beyaz peynire, 1 yumurta ve 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz katılıp karıştırınız.
    Bir kap içerisinde yumurtayı çarpınız. Yağ ve sütü katıp karıştırınız. Büyükçe bir tavayı yağlayınız. (25-30 cm. çapında tepside olabilir) Yufkanın düzgün olanını kenarları sarkacak şekilde tavaya yerleştiriniz, üzerine bir çorba kaşığı karışımı gezdiriniz. Diğer yufkaları 4'e bölünüz. Tavadaki yufkanın üzerine aralarına karışım sürmek üzere yufkaların yarısını yerleştiriniz. (1/4 yufkalardan sarkan kısımları kesip boş kalan yerlere döşeyiniz) üzerine peynirli iç yayınız. Diğer yufkaları da aralarına karışım sürmek üzere yerleştirip sarkan ilk yufkayı üzerine kapatınız. Hafif hararetli ısıda üzerine kapak örterek ve tavanın yerini ara sıra değiştirerek pişiriniz. Böreği altüst edip diğer yüzünüde aynı şekilde pişiriniz.
#20.01.2008 15:50 0 0 0