MALZEMESI
6 su bardagi su
Yarim demet feslegen yapragi (10-12 adet kadar)
5 top limonlu dondurma (ya da yapabilirseniz 5 top limonlu sorbe de olabilir)

TARIF
Hani her çesit otun çayi yapiliyor ya… Iste feslegende o müthis kokusu ile bu modadan nasibini almis. Ama bu çay soguk hatta buz gibi tadiyla yaz geceleri için çok uygun. Hele Alaçati’daki o eski tütün deposunda içtigim çayi hala ariyorum...

Bir tencere ya da bir çaydanliga suyu koyup kaynatin. Kaynayinca içine feslegen yapraklarini atip, 5 dakika kadar demleyip, altini söndürün ve sogumaya birakin. Bu arada mutfak robotuna dondurmalari koyup, üzerine sogumus feslegen çayini ekleyin. 2-3 dakika kadar karisim köpük köpük olana degin robotta karistirin. Sonra büyük boy cam bardaklarin içine doldurun ama servise sunmadan once, yapabilirseniz içine incecik dövülmüs buz parçalari atin, feslegen yapragiyla süsleyin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 539
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 22:01
Emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkür ederim...
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:28
paylaşım için çok thanks....
COCO Tarih: 29.05.2008 19:42