Zeytinyağlı Portakal Soslu Yerelması

Son güncelleme: 16.04.2008 20:42
  • Malzemeler :

    • 500 gr. yer elması
    • 2 adet portakal(suyu
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 çay bardağı zeytin yağ
    • 1 adet havuç
    • 1 çaykaşığı toz şeker
    • 1,5 tatlı kaşığı tuz



    Hazırlanışı :
    Yerelmalarını soyarız. Soyduktan sonra doğrarız. Su içerisine koyarız. Rengini kaybetmemesi için havuçlarıda soyup, doğrarız. Yerelmalarının yanına koyarız.

    Soğanı dış kabuğunu soyduktan sonra sıçan dişi büyüklüğünde doğrarız. Tencerede kızdırdığımız yağ ilave ederiz. Üzerine havuç ve yerelmalarını ilave ederiz. Portakallarımızın suyunu sıkıp, ilave ederiz.

    Şeker tuz ilaveedip 15 dk. kısık ateşte pişmeye bırakırız.
    Afiyet Olsun.
#20.01.2008 17:19 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler.
#21.01.2008 14:41 0 0 0
  • TSK SAĞOLUNN !!
#16.04.2008 20:42 0 0 0