Malzemeler :

• 500 gr. yer elması
• 2 adet portakal(suyu
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay bardağı zeytin yağ
• 1 adet havuç
• 1 çaykaşığı toz şeker
• 1,5 tatlı kaşığı tuz



Hazırlanışı :
Yerelmalarını soyarız. Soyduktan sonra doğrarız. Su içerisine koyarız. Rengini kaybetmemesi için havuçlarıda soyup, doğrarız. Yerelmalarının yanına koyarız.

Soğanı dış kabuğunu soyduktan sonra sıçan dişi büyüklüğünde doğrarız. Tencerede kızdırdığımız yağ ilave ederiz. Üzerine havuç ve yerelmalarını ilave ederiz. Portakallarımızın suyunu sıkıp, ilave ederiz.

Şeker tuz ilaveedip 15 dk. kısık ateşte pişmeye bırakırız.
Afiyet Olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 465
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:42
TSK SAĞOLUNN !!
SU-PERISI Tarih: 21.01.2008 15:41
paylaşımın için teşekkürler.