Bamyalı Piliç

Son güncelleme: 07.07.2008 18:40
  • Malzemeler

    8 parça piliç butu
    2 Çorba kaşığı tereyağı
    2 Adet kuru soğan
    4 Adet orta boy domates
    1 Su bardağı tavuk suyu
    Yarım çay kaşığı karabiber
    Tuz
    1 Kutu bamya konservesi veya 500 gr taze bamya
    4 Çorba kaşığı limon suyu
    Piliçleri sotelemek için :
    1 Çorba kaşığı tereyağı
    Tuz

    Hazırlanışı

    * Soğanları piyazlık olarak doğrayın.
    * Tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin.
    * Domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra, soğanlara ilave ederek 5 dakika daha hepsini soteleyin.
    * Hazırladığınız karışıma bamya ve tavuk suyunu (eğer taze bamya kullanacaksanız önce bamyaları yıkayın, suyunu süzdükten sonra tepelerini ince bir bıçak yardımı ile huni şeklinde temizleyin) ilave ederek tuz, limon suyu ve karabiber ile lezzetlendirin.
    * Piliçleri sote etmek için ; bir başka kapta tereyağını eriterek piliçleri ters düz ederek kızartın.
    * Piliçleri bamyalı karışıma ilave ederedk kısık ateşte 30 dakika pişirin.
    * Üzerine biberiye veya maydanoz serperek sıcak olarak servis yapın.
#21.01.2008 10:18 0 0 0
  • eline emegine saglık nerqish
#21.01.2008 14:26 0 0 0
  • ellerine saglik, yapsanda yesek nergis
#24.01.2008 10:28 0 0 0
  • teşekkürler paylaşım için
#07.07.2008 18:40 0 0 0