Güveçte Süpriz

Son güncelleme: 14.02.2008 23:35
  • Malzemeler

    1 Adet soğan
    300 gr mantar
    5 Adet sivri biber
    1 Adet domates
    2 Adet soğan
    2-3 Adet taze soğan
    3 Diş sarımsak
    Yarım çorba kaşığı soya sosu
    1.5 Çorba kaşığı sirke
    50 gr kaşar peyniri rendesi
    Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı

    * Tavada sıvıyağı kızdırıp,kıyılmış soğanı pembeleştirin.
    * Ardından kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyin.
    * Etler renk değiştirip, yarı yarıya piştiğinde dörde kesilmiş mantarları ekleyin.
    * Tuzu ve karabiberini ilave edip, mantar suyunu çekmeye başladığında doğranmış domatesleri ve biberleri ekleyin.
    * 3 dakika sonra iri doğranmış taze soğanları ve sarımsakları ilave edin.
    * 1 dakika sonra sirke ve soya sosunu ilave edin.
    * Ateşten alıp güveç kaplarına aktarın.
    * Kaşar peyniri rendesini üzerlerine serpip 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirin ve servis yapın.
#21.01.2008 10:50 0 0 0
  • eline saglık çok lezzetli olur.
#21.01.2008 14:09 0 0 0
  • ellerine saglik Nerqis
#22.01.2008 10:40 0 0 0
  • ellerine saglık nergish abla
#14.02.2008 23:35 0 0 0