malzemeler.

1 kg. dana işkembesi
8 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ
6 su bardağı et suyu
1 adet limon suyu
2 tatlı kaşığı tuz

yapılışı.
Temizlenmiş işkembe küçük doğranır, düdüklü tencereye aktarılır, üzerini örtecek kadar su konur, tencerenin kapağı kapatılır, kaynama noktasına geldikten sonra 45 dakika pişirilir. Ayrı bir kapta, yoğurt, limon suyu, sarımsak, et suyu, yağ, tuz, un, iyice çırpılır işkembenin üzerine dökülür, iki taşım kaynatılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3425
favori
like
share
wampirella Tarih: 13.02.2008 09:43
bayılırım işkembe corbasına ya sıcak sıcak canım cekti olsada yesek
gürkan Tarih: 13.02.2008 09:16
işkembe çorbasını herzaman yemem ama harika oluyor
Nerqish Tarih: 23.01.2008 10:44
[COLOR="SlateGray"]Bayilirim emeklerine saglik ben icine haslanmis nohutta katiyorum ayri bir lezzet veriyor gorunusude daha hos oluyor
Sindy Tarih: 22.01.2008 11:04
iskembe corbasini severim, ellerine saglik SU-PERISI