Pırasa Turşusunun Tarifi - Pırasa Turşusu Nasıl Yapılır - Pırasa Turşusunun Yapılışı

Malzemeler:
3 kg'lik bir kavanoz
2 kg pirasa
4 adet yesil sivribiber
4 dis sarimsak
1 su bardagi kaya tuzu
4 su bardagi su
1 çay bardagi sirke
Yapilisi:
1- 2 kg pirasayi yikayin. Biraz su ilave ederek çok hafif haslayin.
2- Tencereden alip, suyunu süzdükten sonra sogutun
3- 3 kg'lik kavanozun içine önce pirasanin bir kismini yerlestirin. Aralarina 1 adet sivribiber ve 1 dis sarimsak koyun. Tekrar pirasa yerlestirin. Bu sekilde dizerek malzemeleri bitirin.
4- 4 su bardagi suyun içinde 1 su bardagi kaya tuzunu eritin. 1 çay bardagi sirkeyi de karistirin. Hazirladiginiz bu karisimi tursunun üzerine dökün.
5- Kavanozun agizini sikica kapatin. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin. Daha sonra kavanozu açip, tursuyu tüketebilirsiniz

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 733
favori
like
share
Şayeste Tarih: 22.10.2008 08:25
çok ilginçç
denemek lazım ama ..
izmir_güzeli Tarih: 27.04.2008 19:45
sağol tşk
Sindy Tarih: 23.01.2008 11:23
hic yemedim pirasa tursunu, tesekkurler SU-PERISI