MALZEMELER

500 gr şeker
1 kg olgun incir
1/2 adet limonun suyu


HAZIRLANIŞI

İncirleri iyice yıkayın. Bir kilo inciri bir su bardağı su ile haşlayıp, yumuşatın. Bu incirleri tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak kevgirden geçirin. Elde ettiğiniz ezmeyi, tencereye koyun ve şekeri ara ara ilave ederk kanştıra kanştıra pişirin. Ezme, marmelat kıvamına gelmek üzereyken, limon suyunu tencereye boşaltın. Marmelatı 2 dakika daha kaynatıp, ateşten alın. Marmelatı kuru cam kavanozlara boşaltıp, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatın ve serin bir yerde muhafaza edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 559
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:37
paylşım için thanks
Sindy Tarih: 23.01.2008 11:30
ellerine saglik SU-PERISI