[COLOR="yellow"]malzemeler.

300 gr. kemiksiz kuzu eti
4 çorba kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı etsuyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz
yapılışı.
Kuzu etini tavla zarı gibi doğrayın. Bir kaşık tereyağı ile birlikte ağır ateşte suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak 45 dakika kavurun. Bu arada pirinci ayıklayıp 20 dakika ıslatın. SOnra 4-5 defa yıkayıp üç çorba kaşığı kızdırılmış yağda 4-5 dakika kavurun. Tuzunu ve kaynar olarak et suyunu ilave edip bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatın ağır ateşte 20 dakika pişirin. Daha sonra kuzu kavurmasını katıp karıştırarak sofraya getirin

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 372
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 28.04.2008 16:16
tşk su-perisi
COCO Tarih: 19.04.2008 14:18
Tesekkür.
kuber Tarih: 23.01.2008 18:44
olsada yesem şuan :3:paylaşım için teşekkürler su-perisi
Sindy Tarih: 22.01.2008 11:45
tarif icin tesekkurler SU-PERISI