Malzemeler:

Hamuru:

5 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
1 paket toz maya (dr.Otker’in yeşil paketinden) isterseniz; 1 tatlı kaşığı kuru maya yada yarım paket yaş maya kullanabilirsiniz.
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su

İç malzemesi:

750gr ıspanak
2-3 baş soğan
100gr beyaz peynir
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz, kırmızı tozbiber, karabiber
Üzerine sürmek için:

2 çorba kaşığı tereyağ yada 40 gr margarin


Yapılışı:

Un bir kabın içerisine boşaltılır. İçerisine toz maya, tuz ve şeker karıştırılır. Daha sonra özlü bir hamur elde edesiye kadar ara ara su ilave edilip sürekli yoğrulur. ( bu işlemi yaş mayadan yada kuru mayadan yapmak isterseniz, yarım su bardağı su ile şekeri vede mayayı bir kabın içerisinde önce mayalandırın sonra unla beraber yoğurun). Hamuru ılık ortamda iki misli kabarana kadar dinlendirin.
Bu arada içini hazırlamak için. Ispanakları yıkayıp doğrayalım. Soğanları doğrayalım. Sıvıyağda önce soğanları biraz şeffaf bir renk alana kadar kavuralım. Daha sonra ıspanakları ilave edip suyuynu salıp çekene kadar kavuralım. Tuz, kırmızı tozbiber ve karabiberini ilave edin ve içinin biraz soğuması için bir kenara alın.
Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparın ve 2-3 mm kalınlığında açın.
Yufkaların yarısına ıspanaklı harçtan koyun, diğer yarısına kapatıp kenarlarını tırnak ucuyla bastırın.
Katmerleri çok hafif yağlanmış (ilk seferinde 1 çay kaşığı yağ döküp peçete ile sildim. Bir daha da tavaya yağ koymadım.)teflon tavada yada sacda arkalı önlü pişirip pişen katmerleri sıcak iken tereyağı ile yağlayıp servis yapınız.


Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 522
favori
like
share
Sindy Tarih: 23.01.2008 11:12
ellerine saglik AsYa
SU-PERISI Tarih: 22.01.2008 17:28
paylaşımın için teşekkürler.