Malzemeler:
(4 porsiyon)

- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı badem tozu
- 4 su bardağı soğuk su
- 1 su bardağı süt (ya da krema)
- Tuz
- Üzeri için bir parça tereyağı / sıvıyağ ve kırmızı toz biber

Yapılışı:

1. Tencereye sıvıyağı koyup ısıtın, unu ve badem tozunu ekleyip kavurun. Hafifçe kavrulmuş badem kokusu gelinceye kadar..

2. Soğuk suyu ve sütü ekleyin, kaynayıncaya kadar çırpma teliyle karıştırmaya devam edin.
Çorbanız koyulaşıp kaynayınca tuzunu ayarlayın ve altını kapatın.

3. Küçük bir sahanda biraz yağ ısıtıp kırmızı biberi hafifçe yakın. Çorbanızı kaselere aldıktan sonra üzerlerine gezdirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 623
favori
like
share
wampirella Tarih: 13.02.2008 09:42
değişik tarifin için saol asya
gürkan Tarih: 13.02.2008 09:16
teşekkürler ASYA ellerine saglık...
Sindy Tarih: 23.01.2008 10:43
ellerine saglik AsYa
SU-PERISI Tarih: 22.01.2008 17:12
degişik bir tarif.emegine saglık AsYa