Malzemeler

4 adet şalgam
4 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı bal
100 gr. tereyağı
1 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
4 adet bonfile


Yemeğin Tarifi

Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesin. Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun. 2 çorba kaşığı bal ve soğanı ekleyip kaynatın. Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın.
Sebzeleri sudan çıkarıp süzün. 50 gr. tereyağında kavurun. Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin. Üzerine kalan 1 çorba kaşığı balı koyup karıştırın.
Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 415
favori
like
share
BiR-DOST Tarih: 28.03.2009 19:31
Ben de resmini ekleyeyim :5:

wampirella Tarih: 15.02.2008 00:34
güzel tarifin için saol ablacım
SU-PERISI Tarih: 22.01.2008 18:33
ballı nasıl olur ki:20: