Beşamel Soslu Enginar

Son güncelleme: 14.02.2008 23:34
  • Malzemeler

    75 gr margarin
    1 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    8 adet orta boy enginar
    1 adet limonun suyu
    50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
    125 gr çiğ krema
    karabiber, tuz

    Yemek Tarifi

    Enginarları ayıklayıp,limonlu suya atıp, biraz bekletin. Limonlu sudan aldıktan sonra güvece koyup, su ve tuz ilave ederek orta ateşte pişirin. Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip, bir güvece koyun . Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip, unu katın. Un kavrulunca 1 bardak sütü yavaş yavaş ilave edip, hızlı hızlı karıştırarak una yedirin. Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ilave edip, enginarların üzerine dökün. Artan peyini de enginarların üzerine serpiştirip, güveçten servis yapın.
#22.01.2008 10:52 0 0 0
  • yapsanda yesek nerqish.eline saglık
#22.01.2008 17:37 0 0 0
  • ellerine saglik Nergis
#24.01.2008 10:40 0 0 0
  • tesekkürler nergish abla
#14.02.2008 23:34 0 0 0