Zeytinyağlı Renkli Kereviz

Son güncelleme: 20.03.2009 09:27
  • malzemeler

    2 adet orta boy kereviz
    2 adet havuç
    2 adet patates
    1 su bardağı konserve bezelye
    1 adet kuru soğan
    1 tatlı kaşığı şeker
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    1,5 çay bardağı zeytinyağı
    1 çay bardağı portakal suyu

    tarifi

    Kerevizler soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Derin bir kaba 1 yemak kaşığı un, yarım limon suyu ve 4 su bardağı soğuk su konur, karıştırılır. Üzerine kerevizler atılır, yarım saat bekletilir. Bu arada soğan ince doğranır, zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine kuşbaşı doğranmış havuç eklenir. 5 dakika sonra sudan süzerek alınan kerevizler katılır. Daha sonra patates ilave edilir. 1 su bardağı sıcak su dökülür. Malzemeler yumuşamaya başlayınca bezelye katılır. Tuz ve şeker eklenir. Portakal suyu katılır, 5 dakika sonra ateşten alınır. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur.
#22.01.2008 10:56 0 0 0
  • ben kerevizleri halka halka dograyıp yapıyorum görüntüsü daha güzel oluyor.
#23.01.2008 00:08 0 0 0
  • SAOLUN TSKK
#16.04.2008 20:40 0 0 0
  • EMEĞE SAYGII DİYORUM
#16.04.2008 20:41 0 0 0
  • En Sevdigim yemek.
#20.03.2009 09:27 0 0 0