malzemeler

2 adet orta boy kereviz
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı konserve bezelye
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı portakal suyu

tarifi

Kerevizler soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Derin bir kaba 1 yemak kaşığı un, yarım limon suyu ve 4 su bardağı soğuk su konur, karıştırılır. Üzerine kerevizler atılır, yarım saat bekletilir. Bu arada soğan ince doğranır, zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine kuşbaşı doğranmış havuç eklenir. 5 dakika sonra sudan süzerek alınan kerevizler katılır. Daha sonra patates ilave edilir. 1 su bardağı sıcak su dökülür. Malzemeler yumuşamaya başlayınca bezelye katılır. Tuz ve şeker eklenir. Portakal suyu katılır, 5 dakika sonra ateşten alınır. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 471
favori
like
share
COCO Tarih: 20.03.2009 10:27
En Sevdigim yemek.
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:41
EMEĞE SAYGII DİYORUM
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:40
SAOLUN TSKK
SU-PERISI Tarih: 23.01.2008 01:08
ben kerevizleri halka halka dograyıp yapıyorum görüntüsü daha güzel oluyor.