malzemeler.

1 kg. hamsi
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
8-10 dal maydanoz
1 limon
1 orta boy domates
yapılışı.
Hamsinin başını ve kılçıklarını çıkartınız. Bol su ile yıkayıp suyunu süzünüz. Derin bir kaba yumurta, un ve tuz koyup çarparak bulamaç yapınız. Balıkları içine koyarak alt üst edip her tarafını bulamaçlayınız.
Yağsız tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyup biraz kızdırınız. Hamsinin hepsini tavaya yerleştirip bastırarak düzeltiniz. Üstüne kapak örtüp, hafif hararetli ısıda ara sıra tavanın yerini değiştirerek her tarafını pembe renkte pişiriniz. Kapak yardımı ile alt üst ederek diğer yüzünü de ayni şekilde pişirip yuvarlak servis tabağına alınız. Etrafını limon ve domates dilimleri, maydanoz dalları ile süsleyiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 499
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:08
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
COCO Tarih: 02.04.2008 21:50
Eline saglik.
Sindy Tarih: 23.01.2008 11:41
tarif icin tesekkurler SU-PERISI