CİĞER SOTESİ

Son güncelleme: 07.07.2008 14:18
  • Malzeme :
    1 tane koyun veya kuzu karaciğeri
    5-6 dal maydanoz
    2 kahve kaşığı un
    2 tane domates (orta büyüklükte)
    1-2 diş sarımsak
    2 tutam kekik
    1 yumurta kadar yağ
    karabiber, tuz,

    Yapılışı :
    Ciğer yıkanıp temizlenir, kurulandıktan sonra zarı soyulur. İki parmak genişliğinde parçalar halinde kesilir. Enlemesine, bıçak sırt kalınlığında, şerit biçiminde doğranarak bir kaba konur. Ayrıca domatesler de kabuğundan soyulup küçük küçük doğranır. Yemekten 15 - 20 dakika önce büyükçe bir tavada yağ hafif kızdırıldıktan sonra ciğer de konur. Suyu çekilinceye kadar kavrulur. Un ve domates ilâve edilir. Karabiber, tuz, kekik ve çentiklenmiş sarmısak içine atılır. Birkaç defa karıştırılıp bir bardak sıcak su eklenir. Birkaç taşım kaynatılır, tabağa alınır. Yanma patates ve kıyılmış maydanoz konur ve servis yapılır.
#22.01.2008 23:49 0 0 0
  • tesekkurler SU-PERISI
#23.01.2008 10:21 0 0 0
  • emegine saglik bayilirim sakatatlara tekim bu konuda sanirim
#25.01.2008 10:36 0 0 0
  • paylşım için thanks
#07.07.2008 14:18 0 0 0