malzemeler

600 gr. yaprak kesilmiş ciğer
2 adet elma
20 ml. zeytinyağı
30 gr. un
1/2 demet maydanoz
Pul biber
Tuz

tarifi

1 Yaprak ciğerleri unlayın ve fazla unlarını silkeleyerek atmalarını sağlayın. Elmaların kabuklarını soyup dilimleyin. Tavaya zeytinyağını koyun kızınca, unladığınız ciğerleri ekleyin. Tek tarafları kızarmaya başlayınca elma dilimlerini ekleyin. Elmaların ve ciğerlerin üzerine tuz ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte birkaç dakika tutup ateşten alın. Maydanozu incecik kıyın, ciğerlerin üstüne pul biber ile serpiştirin, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 507
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:17
paylşım için thanks
Nerqish Tarih: 25.01.2008 11:37
[COLOR="SlateGray"]emegine saglik bide pisirsen
SU-PERISI Tarih: 23.01.2008 18:54
elmalı ciger ilginç bir tarif.emegine saglık sindy.