İşte Ada'daki tarihi kavgalar

Son güncelleme: 24.01.2008 09:43
  • İşte Ada'daki tarihi kavgalar

    Carling Cup yarı finalinde Arsena'in iki golcüsü Adebayor ile Bndtner'in kavgası, Ada'da yine futbolcu kavgalarını gündeme getirdi. İşte İngiltere'de takım arkadaşlarıyla kavga eden diğer yıldızlar:
    noimage
    İngiltere'de hiç kimse Arsenal'in yıllar sonra ezeli rakibi Tottenham'dan 5 gol yemesini konuşmuyor. Ada basının tek gündemi Adebayor ile Bendtner'in birbirine kafa atması. İki takım arkadaşının kavgası hakkında menajer Arsene Wenger, her zamanki gibi yorum yapmazken, otoriteler kavganın çöküşün başlangıcı olabileceği yorumlarını yapıyor.

    Arsenal'in 50 maçlık nağmağlup ünöanını yitirdiği ve şampiyonluğu Chelsea'ye bıraktığı sezonda herşey iyi giderken, Şampiyonlar Ligi'ndeki Rosenborg maçı sonrasında Vieira ile Lauren yenen gol nedeniyle kavga etmiş, ardından efsane sona ermişti.

    Ancak bu kavgalar İngiltere'de yaşanan ilk olaylar değil. İşte tarihi kavgalar:

    KIERON DYER-LEE BOWYER
    2005'te Newcastle, Aston Villa karşısında 3-0 mağlup durumdayken, ikili birbirine girmiş, yumruk yumruğa kavgayı takım kaptanı Shearer ve Villalı futbolcular zor ayırmıştı. Ancak ikili Adebayor ile Bendtner kadar şanslı değildi ve iki isim de oyundan atıldı. Maç sonunda özür dileyip, Souness tarafından affedildiler. Kader iki ismi West Ham'da tekrar biraraya getirdi.
    STUART MCCALL-ANDY MYERS
    Bradford'un iki ismi Elland Road'taki 6-1'lik Leeds bozgununun devre arasında birbirine girdi. Takım kaptanı McCall, goller nedeniyle suçladığı takım arkadaşına kafa atmak istedi ama ıskalayınca yumruğu suratına yedi. Kavgayı başlatan McCall'ın yüzüne dikiş atıldı.

    DAVID BATTY-GREAME LE SAUX
    İngiltere futbolunun iki önemli ismi Blackburn'ün Şampiyonlar Ligi'ndeki Spartak Moskova deplasmanında bir taç atışı yüzünden kavga etti. Ada'nın en hırçın isimlerinden David Batty'nin darbesi karşısında şaşırıp kalan Le Saux'un eli kırılırken, kavgacı Batty, sezon sonunda Keegan'ın Newcastle'ına satıldı. Yıldız futbolcu kavgalarına burada ve daha sonra Leeds'te de devam etti.

    STAN COLLYMORE TREVOR BENJAMIN
    2000 yılında Leicester Reserve takımında Charlton maçıyla ikinci kez sahaya çıkan ikili, çimlerde yaşadıkları tartışmayı devre arasında soyunma odasında da sürdürdü. Takım arkadaşlarının zor ayırdığı kavga sonrası Collymore, ikinci yarıya çıkmayı reddetti ve bu kavga, yıldız futbolcunun Filbert Street'ten kaçmasını hızlandırdı.

    STEVE MCMANAMAN-GROBBELAAR
    Liverpool'un efsane kalecilerinden Grobbelaar, Everton ile oynanan Merseyside deribisnde o dönemin genç kanat oyuncularından McManaman'ın müdahale edemediği topun gol olması medeniyle oldukça sinirlendi. Önce genç yıldıza bağıran Güney Afrikalı kaleci, hızını alamayıp Mcmanaman'ı boğazından tutup itti. Steve ise buna karşılık vermedi.
#24.01.2008 09:43 0 0 0