Malzeme :

30 tane bademli iri kuru kayısı
100 gr. yeşil fıstık
40 tane kesme şeker
4 bardak su
200 gr. kaymak


Yapılışı:

Kayısılar temizlenip yıkanır ve 4 bardak suda akşamdan ıslatılır. Sabahleyin pişirilir. 40 adet şeker ilâve edilip on dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılr. İyice soğuyunca süzülüp içleri kaymak doldurulur. Üstleri ince kıyılmış yeşil fıstıkla süslenip servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 889
favori
like
share
samican Tarih: 28.06.2008 23:00
GÜZELMİŞ TŞKLER
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 14:07
saoll eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 24.01.2008 15:07
güzel bir tarif.emegine saglık.