Malzemeler

1 adet göbek salata
1 adet limon
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı hardal
1 çorba kaşığı sirke
200 gram keçi peyniri
100 gram ceviz
8 dilim tost ekmeği
Tuz, karabiber


Tarifi

Göbek salatayı orta irilikte parçalar halinde kesin. Servis tabağına alın. Üzerine kabukları soyulmuş ve ortadan ikiye ayrılmış cevizleri serpin. Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını bir bıçak yardımıyla kesin.
Daha sonra ortadan ikiye bölün. Tost ekmeklerinin üzerine 1 cm kalınlığın*da peynir koyun. Ekmekleri, orta dereceli fırında peynirler eriyene dek kızartın. Sos için, 2 çay kaşığı hardalı, 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 1 çorba kaşığı sirkeyi, limon suyunu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Sarımsağı havanda ezdikten sonra sosun içine ilave edin. Hepsini özleşene dek karıştırın. Süzgeçten geçirip salatanın üzerine dökün.
Not: Keçi peynirini şarküterilerde bulabilirsiniz.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 396
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 24.01.2008 14:44
tarifin için teşekkürler sindy.emegine saglık