PAÇA DONMASI

Son güncelleme: 07.07.2008 14:18
  • Malzemeler.

    12 Paça
    10 Diş sarmısak
    1 Çorba kaşığı zeytinyağı,
    3 Kahve kaşığı karabiber,
    1 Bardak sirke,
    1 Limon
    12 Bardak su
    tuz.
    Yapılışı.

    Paçayı iyice temizleyip haşlayın ve pişirin. Piştikten sonra bu paçaları delikli bir kepçeyle sudan alarak kemiklerini çıkarın ve fındık büyüklüğünde doğrayın ve karabiber serptikten sonra karıştırıp bir tarafa bırakın. Sonra suyu biraz daha kaynatın ve altı bardak kadar kalınca bunu süzerek bir başka tencereye aktarıp, soğutun. Soğuyunca içine ölçülere göre dövülmüş sarmısak, sirke koyup iyice karıştırın. Koyulaşma durumuna gelince içerisine teker teker paçaları atın ve kâseyi buzdolabına kaldırak beş saat kadar bırakın. Sonra kâseyi ılık su bulunan bir kabın içine oturtun ve 15 dakika burada tuttuktan sonra limonla birlikte servis yapın.
#24.01.2008 16:20 0 0 0
  • teşekkürler...
#25.01.2008 04:43 0 0 0
  • Emegine saglik harika bi tarif
#25.01.2008 10:37 0 0 0
  • paylşım için thanks
#07.07.2008 14:18 0 0 0