Malzemeler.

12 Paça
10 Diş sarmısak
1 Çorba kaşığı zeytinyağı,
3 Kahve kaşığı karabiber,
1 Bardak sirke,
1 Limon
12 Bardak su
tuz.
Yapılışı.

Paçayı iyice temizleyip haşlayın ve pişirin. Piştikten sonra bu paçaları delikli bir kepçeyle sudan alarak kemiklerini çıkarın ve fındık büyüklüğünde doğrayın ve karabiber serptikten sonra karıştırıp bir tarafa bırakın. Sonra suyu biraz daha kaynatın ve altı bardak kadar kalınca bunu süzerek bir başka tencereye aktarıp, soğutun. Soğuyunca içine ölçülere göre dövülmüş sarmısak, sirke koyup iyice karıştırın. Koyulaşma durumuna gelince içerisine teker teker paçaları atın ve kâseyi buzdolabına kaldırak beş saat kadar bırakın. Sonra kâseyi ılık su bulunan bir kabın içine oturtun ve 15 dakika burada tuttuktan sonra limonla birlikte servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 567
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:18
paylşım için thanks
Nerqish Tarih: 25.01.2008 11:37
[COLOR="SlateGray"]Emegine saglik harika bi tarif
fundafunda Tarih: 25.01.2008 05:43
teşekkürler...