DEMİRLEK SOS

Son güncelleme: 08.07.2008 07:39
  • ŞEF'İN TARİFİ

    1 adet Kereviz yaprağı
    1 adet orta boy havuç
    1 adet ortaboy soğan kabuğu ile
    2 diş sarımsak kabuklu
    1 orta boy patates
    1 orta boy patlıcan
    1 orta boy kabak
    2 yemek kaşığı domatez salçası
    1 lt su
    1 çorba kaşığı tuz
    1/5 çorba kaşığı karabiber

    HAZIRLANIŞI

    Tüm malzemeyi 1 kesme şeker boyunda doğrayın.Tüm sebzeler kabuğuyla olması gerekiyor.Bir tencerede hepsini yanıncaya kadar kavurun.sebzelerin yanmsı gerekiyor.Daha sonra 1 lt suyu içine boca edin ve kaynatın.Bu sos siyah olacaktır.Kaynadıktan sonra iki kere süzerek kavonoza koyun. Tüm et yemeklerinizin üzerine gezdirerek dökün.Çok lezzetli bir sos olacaktır.
    AFİYET OLSUN
#24.01.2008 21:42 0 0 0
  • tarifin için teşekkürler Atila
#25.01.2008 16:57 0 0 0
  • tesekkurler ellerinize saglik
#27.01.2008 15:17 0 0 0
  • sağoll eline sağlık
#18.04.2008 16:23 0 0 0
  • paylaşım için çok thanks....
#08.07.2008 07:39 0 0 0