Malzemeler :

- 1 kg kabak

- 2 yemek kaşığı taze veya kuru nane

- 4 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 su bardağı ceviz ince çekilmiş

- 1 su bardağı lor peyniri

- 1 su bardağı süzme yoğurt

- 2 diş sarımsak, tuz



Yapılışı :

Kabakları yıkayın ve alacalı soyun. Rendeleyin ve bir sügece koyarak, süzülmeye bırakın. Hiç suları kalmaması için sıkın.

Kabakları 2 kaşık zeytinyağında taze veya kuru naneyle birlikte, suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, yaklaşık 15 dakika kavurun, tuzla lezzetlendirin. Ateşten alın, ılınmaya bırakın.

Ceviz ve lor peyniri ilave edin. İçine sarımsak karıştırılmış yoğurtla iyice karıştırın. Salatınızı kalan 2 kaşık zeytinyağı ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapabilirisiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 462
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:57
saoll eline sağlık
wampirella Tarih: 09.02.2008 12:50
saol nergish abla ellerine saglık
Sindy Tarih: 26.01.2008 12:38
ellerine saglik Nergish, sana geldigim bi gun yaparsin artik :72:
SU-PERISI Tarih: 26.01.2008 01:38
teşekkürler nergishciğim ellerine saglık