malzemeler

1 su bardağı tarhana
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay bardağı çiçek yağ
Tuz, pul biber, nane
6 su bardağı et suyu

tarifi

Soğan yağda kavrulunca, ince kıyılmış sivri biber ve sarımsak eklenir. Biber yumuşayınca rende domates ve soğuk et suyu katılır. Hemen tarhana eklenir ve sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynama noktasına gelince ateş kısılır, baharatlar atılır. 10 dakika sonra ateşten alınır. Servis sırasında üzerine kuru nane serpilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 416
favori
like
share
gürkan Tarih: 13.02.2008 09:07
soguk havalarda harika oluyor teşekkürler sindy
wampirella Tarih: 12.02.2008 08:24
ya olsada yesek tarhana çorbasını cok severim...
casper Tarih: 26.01.2008 23:36
walla iyi olur içim ezildi birden
SU-PERISI Tarih: 26.01.2008 23:27
kışın soguk havalarda ne güzel olur.