Kestaneli Meyvalı Kek

Son güncelleme: 26.01.2008 22:38
  • malzemeler

    3 adet yumurta
    250 gr kestane
    1'er adet elma, armut
    1 su bardağı pudra şekeri
    Yarım paket tereyağı
    1 su bardağı yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 çay kaşığı tarçın
    3 su bardağı un

    tarifi

    Kestanelerin kenarlarına kesik atılır, yumuşayana kadar haşlanır. Yumuşak tereyağı, şeker ve yumurtalar mikserle 5 dakika çırpılır. Üzerine haşlanmış, soyulmuş ve robottan geçirerek püre haline getirilmiş kestaneler eklenir, karıştırılır. Yoğurt, un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın eklenir. Yağlanmış kek kalıbına hamurun yarısı dökülür. Üzerine ince dilimlenmiş armut ve elma üst üste dizilir. Kalan hamur dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirilir.
#26.01.2008 11:27 0 0 0
  • kestaneli pastaların her ceşidi güzel oluyor.çok güzel bir tarif hemen denemeliyim.
#26.01.2008 22:38 0 0 0