malzemeler.

2 orta boy Sogan
5 dis Sarmisak
9 orta boy 1 kg Havuç
3-4 dal
Maydanoz
2 yemek kasigi 15 gram
Pirinç
8 yemek kasigi 80 gram Zeytinyagi
1 1/2 tatli kasigi Tuz
1 tatli kasigi Seker
1 su bardagi Su

Tarifi
Sogani ve sarmisagi soyun, sogani yarim daire seklinde ince ince dograyin sarmisagi ise ince kiyin. Tencereye zeytin yagi ve ve dogranis sogani koyun. Kapagi kapatarak kisik ateste 4-5 dakika kavurun. Ince dogranmis sarmisak, tuz, seker ve suyu soganlara ekleyin ve kaynamaya birakin. Havucusoyun ve 1 santimetre kalinlikta daire seklinde dograyin. Tencerede pismekte olan karisima ekleyin. Üzerine pirinci serpip kaynayinca atesi kisin. Havuç yumusayincaya kadar, yaklasik 25-30 dakika pisirin. Servis tabagina aldiginizda sogutun ve üzerine maydanoz yapraklarini serpistirirerek servis yapin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 408
favori
like
share
COCO Tarih: 20.03.2009 10:26
Teşekkürler.
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:39
ĞÜZELL OLMUŞŞ SAĞOLUN
Sindy Tarih: 27.01.2008 16:40
cok severim bu sekilde olan yemekleri, ellerine saglik SU-PERISI