Malzemeler
1/2 kg. köftelik yagsiz dana kiyma
(2 kere çekilmis)
1 sogan rendesi
2 kasik un
4 kasik galeta unu
2 Adet yumurta
Yarim demet maydanoz
2-3 dilim bayat ekmek
1 kivircik salata
Tuz,
karabiber,
kimyon
6 adet kati haslanmis
yumurta
Tarifi
Kiyma, sogan, 1 yumurta, maydanoz, baharatlar, tuz ve ekmek içi karistirilip yogrulur. Biraz bekletilir. Haslanmis yumurtalar soyulup, una bulanir (kaymamasi için). Yogrulan kiyma portakal büyüklügünde parçalara ayrilir. Elle açilir. Içine haslanmis yumurta konur ve her tarafi kapanacak sekilde yuvarlanip, yumurta sekli verilir. Hepsi bu sekilde hazirlanir. Köfteler una bulanir. Ayri bir kapta 1 yumurtaya bir tutam tuz atilir ve çirpilir. Unlanan köfteler yumurtaya bulanir. Sonra galeta ununa bulanip, yagda kizartilir. Kivircik salatanin yapraklari servis tabagina dizilir. Ortalarina birer köfte konur ve servis yapilir

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 469
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 14:07
saol eline sağlık tsk
Nerqish Tarih: 27.01.2008 16:31
[COLOR="SlateGray"]emegine saglik canim aman patlamaz dimi:72:
Sindy Tarih: 27.01.2008 16:28
guzel tarifin icin tesekkurler SU-PERISI