Malzemeler
1/2 kg kurutulmus dolmalik biber (kofik)
2 su bardagi
pirinç
1 yemek kasigi kusüzümü
1 yemek kasigi fistik
1 yemek kasigi nane
1 yemek kasigi ince kiyilmis
dereotu
1 tatli kasigi toz
seker
1.5 su bardagi siviyag
4 kuru sogan
1 tatli kasigi tarçin
1 yemek kasigi tuz

Tarifi
Kofikleri sicak suda islatip çikarin. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soganlari ince kiyin. Tavaya siviyagi bosaltip kizdirdiktan sonra soganlari altin rengi alana dek kavurun.Kavrulan soganlarin üzerine diger malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
Böylece dolma içini hazirlayin.Kofikleri, hazirladiginiz dolma içiyle doldurup, dolmalarin agzini içleri pisme sirasinda disari tasmamasi için elinizle birlestirin. Tencereye kalan yagdan döküp, kofikleri dizin. Kisik ateste 30 dakika pisirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 485
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 22:10
SAOLLL TSK
Sindy Tarih: 27.01.2008 16:12
kuru biberin dolmasida cok guzel olur, ellerine saglik SU-PERISI