MALZEMELER

1/2 kg Kıyma
100 gr Pastırma
3 Baş Soğan
4 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Adet Domates
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 Adet Limon

YAPILIŞ TARİFİ

Kıymayı tencereye koyun. Kendi suyunu verip çekinceye kadar kavurun.
İçerisine üç yemek kaşığı tereyağını ve ince yemeklik doğranmış soğanı koyup, soğanlar ölünceye kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave ederek bir 1-2 dakika kavurun.
Birbuçuk su bardağı su ve pastırmayı içerisine koyup pişirin. Kıyma suyu tam çekmeden servise 10 dakika kala yumurtaları kırın. Yumurtalar pişince üzerine 1 limon suyunu ilave edip servise sunun.

Beğeniler: 2
Favoriler: 0
İzlenmeler: 464
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 12:30
saoll teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 28.01.2008 00:43
eline saglık sindy.pastırma ve kıyma ikisi birlikte biraz agır olmazmı.