Baklalı Zeytinyağlı Kereviz

Son güncelleme: 16.04.2008 20:38
  • malzeme:

    4 iri kereviz
    1 su bardağı kuru bakla
    2 soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 limon suyu
    2 yemek kaşığı tozşeker
    Yarım demet dereotu
    2 diş sarımsak Tuz

    tarifi

    Baklaları akşamdan ılık suda ıslatın. Soğan ve sarımsağı ince kıyın. Zeytinyağının yarısını tencereye alıp soğan, sarımsak, bakla, 1 yemek kaşığı tozşeker ve tuzu ekleyin. Tencereye malzemenin üzerini örtecek kadar su döküp baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Kerevizleri soyup ikiye keserek ortalarını oyun. Başka bir tencereye kerevizleri dizip üzerine kalan zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tozşeker ve tuzu serpin. Çok az su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
    Baklalı iç malzemesi piştiğinde kerevizlerin ortalarına doldurun. Dereotu ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
#27.01.2008 15:41 0 0 0
  • tarifin için saol sindy.eline saglık.
#29.01.2008 13:42 0 0 0
  • TEŞŞEKKÜRLER SAOLLL
#16.04.2008 20:38 0 0 0