MALZEMELER

2 su bardagi pirinç
1/2 çorba kasigi tereyag
1/2 kg. kiyma
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek içi
1,5 tatli kasigi tuz
1/2 çay kasigi karabiber
1 orta boy sogan
8-10 dal maydanoz
1 çorba kasigi siviyag
1/2 çorba kasigi salça

YAPILIŞ TARİFİ

Sade pirinç pilavini haslayiniz. Kiymaya rendelenmis sogan, islatilmis ekmek, yumurta, kiyilmis maydanoz, yeteri kadar tuz ve karabiber katip karistiriniz. Yaglanmis orta boy tepsiye muntazam yayip kenarlarini 2 parmak yükseltiniz. Üzerini sulandirilmis salça sürüp orta hararetli firinda 10-15 dakika pisiriniz. Köftenin üzerine pilavi yayiniz. Sulandirilmis salça ile kafes veya kare seklinde süsleyip, firinda 10 dakika daha bekletiniz.
Dilimlere keserek sicak servis yapiniz.

NOT: Pilava haslanmis ve findik büyüklügünde dogranmis havuç ve konserve bezelye ilave edilirse görünümü ve lezzeti daha güzel olur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 391
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 28.01.2008 01:37
paylaşımın için saol sindy.