MALZEMELER

250 gr dondurulmuş kalamar
6 mantar
2 soğan
3 sivribiber
2 çorba kaşığı limon suyu
2-3 dal maydanoz
2 domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un

YAPILIŞ TARİFİ

Mantarları temizleyip dilimleyin. Kararmaması için üzerine limon suyu
gezdirin. Soğanları soyup kıyın. Biberleri temizleyip doğrayın. Maydanozu
kıyın. Domatesleri soyup doğrayın.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Soğanı sote edin. Mantar, sivri biber ve domatesi
ilave edip pişirin. Kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin ve
kısık ateşte pişirin.
Beşamel sos için; margarini tavada eritin. Unu ilave edip pembeleşinceye
kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyin. Koyulaşıncaya kadar sürekli
karıştırarak pişirin.
Kalamarlı karışımı güveç kabına alın. Maydanozu serpip beşamel sosu
gezdirin ve kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı
fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 442
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:19
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
SU-PERISI Tarih: 28.01.2008 01:27
tarif için saol sindy.emegine saglık.