Malzemeler

1kg kuzu eti
1bardak pirinç
½ bardak nohut
1kaşık kuş üzümü
2kaşık çam fıstığı
1kaşık margarin
karabiber tuz

Yemek Tarifi
Kuzu etini yağlı kısımdan almış; nohudu da akşamdan ıslatmış olun. Eti bir kişilik parçalara bölün ve 7bardak su ile kaynamaya bırakın, üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız. Nohudu ise ayrı bir kapta haşlayın; yumuşadığı vakit suyunu süzerek et tenceresine ilave edin. Kapağını kapatarak orta ateşte kaynatmaya devam edin.
Et kıvama gelince büyük bakır bir tava içinde pilavı usulüne göre pişirmeye başlayın. Su olarak ta tenceredeki et suyunu kullanın. Kuş üzümü ve fıstığı küçük bir tavada kızartın, pişen pilava ekleyin. en sona etleri pilavın bulunduğu tavanın üzerine yerleştirerek 170derecede 5dk kızartın. Sıcak olarak servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 444
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 28.01.2008 01:38
eline saglık nerqish.güzel bir tarif.