BUZDOLABI REHBERİ

Son güncelleme: 08.02.2008 22:04
  • Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de, çileğin de, çiğ etin bozulmadan saklanması için de favori 'mekanı' var.



    Üst Raf: Peynir, pişmiş yemek, salata, tütsülenmiş balık ve et üste konmalı. Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün, tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur.

    Orta Raf: Süt, süzme yoğurt, yoğurt, krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları. Açılmış kutular yaklaşık dört gün buzdolabında kalabilir.

    Sebzelik: Çilek, böğürtlen, mantar, yeşil salata, yaprakıl sebzeler, maydanoz, taze nane, dereotu gibi yeşilliklerin yeri sebzelik. Hassas meyve ve sebzeler buzdolabının sebzelik bölümünde üç gün saklanabilir. Diğer sebze ve meyveleri buzdolabında saklamanız şart değil. Muz, papaya, mango gibi egzotik meyveleri, portakal, mandalina gibi turunçgilleri, domatesleri buzdolabında koymayın, tatları kaybolur. Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değil. Mümkün olduğunca çabuk tüketilmeliler.

    Kapı: Tereyağ, margarin, yumurta, açılmış reçel kavanozları, içecekler, salata sosları vs. kapıda gözlerde yerini buluyor. Açılmış meyve ve sebze sularını fazla bekletmeyin. Kapıdaki tüm diğer yiyecek ve içecekleri birkaç hafta saklayabilirsiniz. Yumurtalar üç günden sonra tazeliklerini kaybeder. Buzdolabında saklanan ojelerin ömrü de daha uzun olur.
#27.01.2008 22:17 0 0 0
  • yararlı bilgiler için saol kardeşim.
#28.01.2008 23:59 0 0 0
  • yararlı bir bilgi saol hersey duzenlı olması lazım tabı
#08.02.2008 22:04 0 0 0