Patates kızartmasında önemli olan kızartmanın lezzeti ve aynı yağın yeniden yemekler veya kızartmalar için kullanılabilmesidir. Yapacağınız şey şu:

Harlı ateş yağın en büyük düşmanıdır. Yapısını değiştirir, mideye zararlı hale getirir. Doğradığınız patatesleri çok kızgın bir yağ içine değil, normal yanmış yağın içine koyun. Yani yağ tavada cızırdayıp yanık kokusu çıkarmadan patatesleri içine atın.



Patatesler biraz kızarınca çıkarın. Büyücek bir tabağa alın. Birkaç dakika bekletin sonra yeniden yağa koyun. Bu sırada ince doğranmış bir diş sarımsak da eklerseniz kızartmanız daha lezzetli olur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 856
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 23:03
genelde yediğim yemek saol işime yarıcak
SU-PERISI Tarih: 29.01.2008 01:01
patates kızartırken deneyecegim casper.
Sylar Tarih: 27.01.2008 23:30
dikkate alacağım.. ama patates seçimide önemli sanki..