Malzemeler:4 su bardağı ayran için

1 cup=250 ml. lik su bardağı

2 adet orta boy salatalık
10 yaprak, taze nane
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı buz gibi soğutulmuş su
5 adet küp şeklinde buz
tuz
Tarif:

Salatalıkları yıkayıp, kabuklarını soyun, küp küp doğrayın. Nane yapraklarını yıkayın, kurulayın.
Derince bir karıştırma kabına salatalığı, naneyi, yoğurdu, suyu koyun ve el blenderiyle (Ya da bu işlemi normal blenderle yapın.) hepsini 1-2 dakika iyice karıştırın. Tadına bakın. Eğer salatalık çok minikte olsa ağızda hissediliyorsa biraz daha karıştırın.Tuz ekleyin.
Buzları naylon bir poşete koyun. Üzerine sert bir malzemeyle vurarak, iyice ufalayın. Onları da karıştırma kabına ekleyin. Hepsini el blenderiyle tekrar karıştırın.
Ayranı şık bir sürahiye boşaltın ve servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 666
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 21:25
Elinize sağlık...
ASİ-ADANALI Tarih: 18.02.2010 14:20
tsk saol emeğine sağlık
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:28
paylaşım için çok thanks....
COCO Tarih: 29.05.2008 19:41
:20: