Malzemeler
1 Adet Sogan
1 Dis Sarmisak
2 Yemek Kasigi Margarin
2 Yemek Kasigi Un
1 Adet Yumurta
150 gr
Taze
Kasar Peyniri
Tuz,
Karabiber
500 gr
Midye (dondurulmus)
2 Adet Taze Sogan

Tarifi
Sogani kiyin, sarmisagi ezin. Her ikisini yagda pembelestirin.
Dondurulmus midyeleri çözülmeden soganlarla karistirin ve bir tasim kaynatin.
Yarim su bardagi su, un, yumurta, tuz ve karabiberi karistirin.
Kasar peynirini rendeleyin, üçte ikisini karisima ekleyin.
Bu sosu midyelede karistirin. Isiya dayanikli bir kaba bosaltin.
Kalan peyniri üzerine koyup 25C0 isitilmis firinin alttan ikinci rafinda 15 dakika pisirin.
Taze soganin yesil kisimlari ince ince kiydiktan sonra midyelerin üzerine serpin. Sicak olarak servis yapin.
Dondurulmus midyeleri de tüm dondurulmus hayvansal gidalar gibi çözülmeden kullanin. Bu esnada su birakacaklari için hazirlayacaginiz yemege su koymayin. Eger gereksinim duyarsaniz çok az ilave edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 518
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:09
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
yqMR Tarih: 20.03.2008 11:50
midye dolması olsa daha iyi olur.ama buda lezzetli görünüo
COCO Tarih: 09.03.2008 16:17
Desene su perisi böyle giderse kilolari alacagiz.Paylasima tesekkürler.