Malzemeler
100 gr ançuez
2 çorba kasigi kavrulmus
susam
2 çorba kasigi rendelenmis
parmesan veya eski kasarpeyniri
3 çorba kasigi zeytinyagi
2 dis
sarimsak
4 dilim ekmek
400 gr ispanak yapragi
Sos için:
2 çorba kasigi zeytinyagi
2 çorba kasigi limon suyu
2 çorba kasigi
soya sosu
1 çay kasigi tozseker
1 çorba kasigi
susam yagi
Tuz,
karabiber
Tarifi
Ançuezleri susam ve peynirle karistirin. Sarimsaklari temizleyip kiyin 3 kasik zeytinyagini tavada isitin. Sarimsagi yagda pembelestirin. Ekmek dilimlerini sarimsakli yagda kizartin.
Ispanaklari yikayip süzün ve iri parçalar halinde dograyin. Salata sosu için gerekli malzemelerini tavada karistirip isitin. Ekmek dilimlerini servis tabaklarina koyup üzerine ispanagi bölüstürün. Ançüezli karisimi serpip salata sosunu ispanaklarin üzerine gezdirin. Hemen servis yapin.