Yumurta Kroketi

Son güncelleme: 02.05.2010 18:33
  • Malzemeler
    8 Yumurta
    1 Çorba kasigi Margarin
    7 Çorba kasigi Un
    1 Su Bardagi Süt
    2 Çorba kasigi Rendelenmis
    Kasar Peyniri
    2-3 Çorba kasigi Galeta Unu
    Kizartmak Için
    Siviyag
    Birkaç Dal
    Dereotu
    Tuz,
    Karabiber, Pulbiber

    Tarifi
    Yumurtalarin 6 tanesini kati kivamda haslayin. Kabuklarini soyup küp seklinde dograyin.
    Tencerede margarini eritip dört kasik un ekleyerek pembelestirin. Azar azar sütü ilave edip karistirin. Iyice koyulasip sos kovamini alincaya kadar orta ateste karistirarak pisirin. Atesten alip tuz, karabiber, kasar peyniri, 1 yumurtanin sarisi ve dogradiginiz yumurtalari ilave ederek iyice karistirin. Su ile islatilmis bir tabaga alip sogumaya birakin.
    Kalan yumurtanin akini küçük bir kasede iyice. çirpin. Ellerinizi unlayip karisimdan yumurta büyüklügünde parçalar koparin ve kroket sekli verin.
    Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayin. Siviyagi tavada kizdirip kroketleri kizartin. Kagit havlu üzerine alip fazla yagini çektirin. Dereotu ve pulbiberle süsleyip sicak olarak servis yapin.
#28.01.2008 00:44 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#31.01.2008 10:45 0 0 0
  • saolll teşşşekkürler
#18.04.2008 12:30 0 0 0
  • Bu harika yumurtalı yemek tarifi ve de paylaşımınız için sizi kutluyorum...
#02.05.2010 18:33 0 0 0